7A – skeppsbrutna på öde ö

Dramapedagen Karen Monie på Gottsunda Dans och Teater kom till oss och ledde fyra engelskalektioner. Syftet med dom var att inspirera oss att till att prata mer engelska. Karen kommer från Storbritannien och vi tycker hon var väldigt duktig på att leda lektionerna. Hon har gjort samma sak med andra sjundeklassare på Valsätraskolan i fem år.

Projektet inleddes med att vi satt i en ring och Karen läste upp en berättelse om några sjörövare. Sen byggde vi en flotte av bord för att ta oss från vårt skepp till land. Då fick vi reda på att vi var strandsatta och vi skulle försöka lista ut var vi kunde bo. Vi fick endast prata engelska och vi skulle komma på ställen där vi kunde bo med hjälp av en karta och sedan en omröstning. Slutligen fick vi skapa en bebyggelse av vår ö.

Projektet har lett till mycket glädje och skratt men även gråt och självklart lite cringe. I början var det jobbigt att prata engelska hela tiden men efter ett tag vande vi oss och då blev det kul. Det var verkligen roligt att lära sig så mycket nya ord och vi i klassen fick lära känna varandra på att nytt och annat sätt.

Text och bild: 7A

Här är en av övningarna i projektet:

2 kommentarer till “7A – skeppsbrutna på öde ö”
  1. Jag hade ju förmånen att få vara med en stund på en lektion. Ni var så engagerade och superduktiga på engelska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.