Mjölkpaketkonst

I 5B har vi skapat med mjölkpaket.
Först  pratade vi om begreppen KONST-BILD-KONSTHANTVERK- DESIGN samt om BILDENS BUDSKAP. 

Sedan fick klassen ”gå på utställning” i läromedelsedepån (4 elev i taget) och beskåda lärarens ”konstverk” av 120 mjölkkartonger. De hade fått med sig några enkla frågeställningar som t.ex. Vilka tankar får du när du ser konstverket? Vilka känslor kommer upp? Vad tror du konstnären har tänkt. osv. Efteråt samtalade vi om det i klassrummet.

Nästa lektion blev klassen indelad i grupper om 3-5 elever. De fick i uppgift att ”gestalta en aktuellt situation”. Detta var såklart inte en helt lätt uppgift för femteklassare men med stöttning genomförbar. Skapandet resulterade i de alster ni ser här!

Text: Bibi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.