Lär dig koda med Hour of Code

Hour of Code var från början en timmes introduktion till datavetenskap med syftet att göra det mindre dramatiskt att koda. Det stöttas av över 200 000 lärare över hela världen. Under två veckor i december fick elever på Valsätraskolan prova på Hour of Code.

Mini-intervju med två elever från årskurs 6:

Vad tycker du om Hour of Code?

– Hour of Code är bra för de som inte riktigt kan programmera men jag skulle hellre hålla på med Scratch, säger Johanna i 6C.

Är det svårt?

– Jag tycker inte det är svårt för jag är van att programmera, säger Johanna.

 

Fakta om Hour of Code:

Hour of Code är en global rörelse för folk som inte kan programmera. Den finns på 45 språk och är spridd över hela världen. För att använda Hour of Code behövs inga tidigare kunskaper om programmering och man kan använda den oavsett kön eller bakgrund. Det bygger på blockprogrammering, vilket är när man använder olika block med kommadon. Egentligen lär man sig inte så mycket programmering utan mer datalogiskt tänkande (när man tänker stegvis som en dator gör). Hour of Code har provats av över hundra miljoner människor. Några företag som stödjer Hour of Code är Apple, Microsoft och Amazon. Målet är inte att man ska bli en programmeringsexpert på en timme, utan att man ska lära sig att programmering är någonting roligt och kreativt.

Läs mer: Hour of Codes hemsida 

Text: Hanna 6C

Elever i 4C provar på att skapa egna dataspel med Angry birds. Foto: Elin Trolte

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.