Litteraturhistorien i serieformat

8D har under hela årskurs 8 återkommande arbetat med litteraturhistoriska epoker, från antiken till romantiken. Vi har bland annat läst, diskuterat och analyserat texter samt gjort muntliga presentationer av olika författarskap. Som en avslutning på detta tema har vi nu gjort serierutor som sammanfattar olika verk ur litteraturhistorien, inspirerade av Henrik Langes 80 romaner för dig som har bråttom. Bland verken finns alltifrån Gilgamesheposet till Mary Shelleys Frankenstein. Alla serier sitter nu uppe på väggen i vårt hemklassrum 3118, kom gärna och titta!

Vissa har valt att rita för hand, andra har jobbat med digitala verktyg. De verktyg vi har använt oss av är Canva, Pixton, MakeBeliefsComix, storybird och stripgenerator.com
 
En elev sammanfattade arbetet med: ”Det här är ju jättekul!”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.