Stadspromenad

Onsdagen den 21 maj åkte vi till Uppsala Domkyrkan tillsammans med FBK klassen och våra lärare.

Det var en jättefin dag för att vi såg många gammal saker. /Hiba och Rashil

Helgatrefaldighetskyrkan

Helgatrefaldighetskyrkan

Helgatrefaldighetskyrkan är en gammal byggnad. Den byggdes på 1300 talet. Helgatref har bruna färger. Det finns parkering och restaurang framför Helgatref. Det finns cirka 40 fönster.

Jag har varit inne i Helgatrefaldighetskyrkan en gång med min lärare. Jag vet att det finns många stolar, bänkar, ett piano, orgel, många kors och det finns många tavlor om Jesus och hans liv inne i Helgatrefaldighetskyrkan.

Man kan be, ha dop, ha konfirmation, begravning och lyssna på prästen inne i Helgatrefaldighetskyrkan.

Det finns en våning i den här byggnaden.

Text: Hiba

Carolina Rediviva

Carolina Rediviva

Carolina Rediviva är gammal bibliotek. Carolina har mycket gammal bok. Carolina färger gul och Carolina ligger i Uppsala. Carolina har många fönster. Många personer går till Carolina. Varför går till Carolina? Dom vill gå till Carolina och låna boken och läsa boken.

Text: Yoel

Carolina Rediviva

Carolina Rediviva är ett gammal bibliotek. Byggnaden är stor och beige. Framför byggnaden många personer och många cyklar och bil.

Text: Hamsa

Carolina Rediviva

Carolina Rediviva är det största och äldsta biblioteket i Uppsala. Det är den byggnaden i Uppsala som inrymmer Uppsala universitetsbibliotek. Färdig år 1841.

Grunden till byggnaden lades den 14 juni 1817, men officiell byggstart var 19 oktober 1891 och inleddes av kung Karl XIV Johan.

Framför Carolina Rediviva ligger Uppsala slott och ner ligger Stora torget. Inne i Carolina Rediviva man får bara de som är över 16 år gå. Byggnaden har många fönster och basfärger. Den har en stor balkong. Byggnaden har tre våningar. Inne i den byggnaden man kan läsa stora och svåra böcker och jätte jätte gamla böcker också.

Text: Rubaya

Uppsala domkyrka

Kyrkan är största huset. Människor kommer i kyrka och många föddes. Jesus mamma heter Maria. Jesus mamma också föddes i judendomen.

Kyrka är ett hus. Uppsala domkyrka är en gammal kyrka.

Text: Hamsa

Uppsala domkyrka

Domkyrkan är en gammal kyrka. Byggnaden är röd och vit. Det är vacker inne. Jag vet att det finns 42 fönster i byggnaden. Där människor är kristna kan be. Det finns bilder till Maria och Jesus.

Jag har varit där en gång med min klass i skolan och många gång med min familj. Jag tycker mycket om den kyrkan. Den kyrkan är största i norra Europa.

Det finns många ljusbärare och det finns en staty till Maria, Jesus mamma.

Text: Rashil

Uppsala domkyrka

Universitetshuset/Universitetsaulan

Universitetsaulan

Universitetshuset är ett stort hus. Byggnaden har brun och beige färg. Den är vacker inne.

Det finns bänkar inne i huset till studenterna. Byggnaden har två våningar. Man kan lyssna på Universitetsrektor eller en person som pratar om något viktigt. Jag tror att det finns 32 fönster i byggnaden. Studenterna kan ha lektioner där.

Finns en park framför huset. Jag har varit där en gång med min klass. Det finns många statyer inne och ute. Framför salen finns två statyer på två kvinnor.

Text: Fatima

Universitetsaulan, fasaden från parken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.